Lundbärgarna AB

Två bärgningsbilar visas upp utanför restaurang Gästabudet på Ingarvet i Falun under Ingarvsdagen 2014.Bärgningsverksamhet startade i Borlänge 1966. Första mars 2005 köptes verksamheten av Ulf Lundberg AB. Ett omfattande investerings- och upprustningsarbete av bärgningsstationen sattes igång. Bland annat köptes omedelbart två nya bärgningsbilar. Verksamheten döptes samtidigt om till Bärgarkungen AB. Namnet byttes senare ut till Lundbärgarna AB som anspelar både på ägarfamiljens efternamn samt verksamheten med bärgningsbilar.

I mars 2014 gjorde Lundbärgarna AB en utökning av sin verksamhet genom att starta upp en komplett bärgningsstation även i Falun. Detta för att vara mer heltäckande inom både Falun- och Borlängeregionen.

Företaget har idag en vagnpark som hör till de modernaste i landet och kan utföra mycket komplicerade bärgningsarbeten, vilket har inneburit att upptagningsområdet har vuxit.

Bild på Assistancekåren Falun och Borlänges nya stationshusUlf Lundberg-Företagen AB storsatsar på sin verksamhet Lundbärgarna AB. I juli 2017 flyttade stationen i Falun och Borlänge samman i helt nya lokaler vid Tallen mellan Falun och Borlänge.  Läget är strategiskt bra mellan orterna och fastigheten är skräddarsydd för verksamheten, med plats för nio bärgningsbilar, kontor, konferensutrymme och personalutrymme.

Sedan april 2017 ingår även Gävle Auto-Bärgning AB, som innebär Assistancekåren i Gävle och Sandviken, i koncernen Ulf Lundberg-Företagen AB.

Under 2018 deltog Lundbärgarna AB i TV-programmet Vägens hjältar i Kanal 5.

Sedan oktober 2020 är Magnus Erikhans ny VD inom både Lundbärgarna AB och Gävle Auto-Bärgning AB, efter många års arbete som bärgare och platsansvarig på stationen i Falun/Borlänge.

TMA Gävle och Sandviken AssistancekårenVi har TMA-utbildat samtliga i vår personal samt köpt in TMA-fordon, för att säkra vägen för dig som arbetar längs vägen eller av någon anledning får stopp längs våra vägar. Från 2022 är vi redo att utföra TMA-uppdrag dygnet runt, året runt på våra vägar runt Falun, Borlänge, Gävle och Sandviken.

Lundbärgarna AB, det vill säga Assistancekåren i Falun och Borlänge, står redo att hjälpa dig 24 timmar om dygnet, året runt. Välkommen att ringa 020-912 912 var du än är!

 

Besöksadress Falun/Borlänge:
Lundbärgarna AB, Assistancekåren Falun/Borlänge
Tunavägen 77
791 61 Falun 

Postadress Falun/Borlänge:
Lundbärgarna AB
Ingarvsvägen 9
791 77 Falun

Magnus Erikhans
vd, 070-377 94 34

Bärgning och vägassistans dygnet runt
020-912 912

Jour Falun
023-100 17

Jour Borlänge
0243-196 30

Administration/ekonomi
023-121 25

www.lundbargarna.se
www.facebook.com/Lundbargarna