Aketek Nordic Sales AB

Åke Hörnell tillsammans med sina nya svetshjälmar av märket Aketek.Aketek Nordic Sales AB grundades i december 2015. Bolaget är generalagent och återförsäljare av svetshjälmar, tillbehör och reservdelar av märket Aketek. Produkterna är skapade av Åke Hörnell som är ursprungskonstruktör och grundare av det första världsledande företaget som producerade automatiskt nedbländande svetshjälmar av märket Speedglas. Åke Hörnells nya produkter heter Aketek och har konstruerats utifrån tidigare erfarenheter och ny teknisk utveckling. Svetshjälmarna har designats med en svetsares behov i fokus.

Åke Hörnells nya svetshjälmar heter: Aketek PRO-X, Aketek VIEW och Aketek LIFT-UP. Svetshjälmarna är moderna, lätta och enkla att byta skyddsglas på. Aketeks kassett med svetsglas har bästa klassning och bästa möjliga optik (1/1/1/1) enligt europeisk norm (EN 379). Aketeks svetshjälmar är byggda utifrån mer är 30 års expertis och är designad för professionella svetsare som kräver optimal komfort, pålitligt skydd och ultimat utförande.

Svetshjälm med friskluft av märket Aketek NOVA AIR, skapad av Åke Hörnell.I april 2017 lanserades Aketek AIR som är en svetshjälm där frisk luft tillförs i andningshöjd via ett fläktsystem. Du kan enkelt välja mellan två nivåer på luftflöde. Fläktenheten har både midjebälte och axelremmar för ökad komfort. Svetshjälmen är lätt och bekväm. Kassetten med svetsglas har en unik strömsnål sensor- och drivelektronik. Svetsglasets skyddar från IR, UV och starkt ljus och har en siktyta på 100 x 54 mm. Huvudbandet har många inställningsmöjligheter, för att passa dig som svetsare.

Aketek Lift-UpI januari 2020 presenterade vi Aketek LIFT-UP som är en svetshjälm för dig som slipar mycket eller rör dig mycket mellan olika svetsarbeten. Du kan enkelt lyfta svetsglaskassetten för att få en stor siktyta för ditt sliparbete. Aketek LIFT-UP finns att köpa både med och utan fläktenhet.

I juli 2020 fick Aketek Nordic Sales AB en ny VD och delägare, Ronnie Berggren. Ronnie är en entreprenör och kommer från byggindustrin, där han bland annat var med och startade upp Nordkust Bygg AB.

Svetshjälmarna har idag ett utvecklat huvudband och ett mjukt nackskydd som standard, för ökad komfort.

Beställ din hjälm via beställningsblankett eller webbshop på hemsidan www.aketek.se.

48012-001Sedan februari 2023 är Aketek Nordic Sales AB återförsäljare av Hellberg Safetys skyddsprodukter. Läs mer om detta genom att klicka här! Hellbergs produkter beställer du via vår webbshop eller vår beställningsblankett som du hittar här!

Aketek Nordic Sales AB är ett bolag inom koncernen Ulf Lundberg-Företagen AB och är dotterbolag till Laxtrappan AB.

 

Aketek Nordic Sales AB
Ingarvsvägen 9
791 77 Falun

Ronnie Berggren
vd/delägare, 070-341 21 25

 

www.aketek.se
www.facebook.com/aketeknordicsales