Aketek Nordic Sales AB

Åke Hörnell tillsammans med sina nya svetshjälmar av märket Aketek.I december 2015 grundades Aketek Nordic Sales AB. Bolaget är generalagent och återförsäljare av Aketek svetshjälmar samt tillbehör och reservdelar på den nordiska marknaden. Produkten är skapad av Åke Hörnell som är ursprungskonstruktör och grundare av det första världsledande företaget som producerade automatiskt nedbländande svetshjälmar. Åke Hörnells nya produkter heter Aketek och har konstruerats utifrån tidigare erfarenheter och ny teknisk utveckling. Svetshjälmen har designats med en svetsares behov i fokus. Åke Hörnell har tagit fram svetshjälmar med dessa olika modeller: Aketek PRO-X, Aketek NOVA och Aketek Lift-Up. Alla hjälmarna finns även med friskluftsfläkt och heter då AIR. Svetshjälmarna är moderna, lätta och enkelt att byta skyddsglas.

Svetshjälm med friskluft av märket Aketek NOVA AIR, skapad av Åke Hörnell.I april 2017 lanserades Aketek NOVA AIR som är en svetshjälm där frisk luft tillförs i andningshöjd via ett fläktsystem. Du kan enkelt välja mellan två nivåer på luftflöde. Fläktenheten har både midjebälte och axelremmar för ökad komfort. Svetshjälmen är lätt och bekväm. Svetsglaskassetten har en unik strömsnål sensor- och drivelektronik. Tillsammans med solcell medför detta att det inbyggda batteriet får en livslängd överstigande 10 år. Svetsglasets skyddar från IR, UV och starkt ljus och har en siktyta på 100 x 54 mm. Svetsglaset kan enkelt bytas ut vid behov. Huvudbandet har många inställningsmöjligheter, för att passa dig som svetsare.

Aketek Lift-UpI januari 2020 presenterade vi Aketek LIFT-UP som är en svetshjälm för dig som slipar mycket eller rör dig mycket mellan olika svetsarbeten. Du kan enkelt lyfta svetsglaskassetten för att få en stor siktyta för ditt sliparbete. Aketek Lift-up finns att köpa både med och utan fläktenhet.

I juli 2020 fick Aketek Nordic Sales AB en ny VD och delägare, Ronnie Berggren. Ronnie är en entreprenör och kommer från byggindustrin, där han bland annat var med och startade upp Nordkust Bygg AB.

Aketek NOVA och Aketek NOVA AIR har under 2020 utvecklats och säljs idag under namnen Aketek VIEW och Aketek AIR. Svetshjälmarna har idag ett utvecklat huvudband och ett mjukt nackskydd som standard, för ökad komfort.

Just nu växer nätverket av återförsäljare av Aketek svetshjälmar. Klicka här för att se din närmaste återförsäljare.

Aketek Nordic Sales AB är ett bolag inom koncernen Ulf Lundberg-Företagen AB och är dotterbolag till Laxtrappan AB.

 

Aketek Nordic Sales AB
Ingarvsvägen 9
791 77 Falun

Ronnie Berggren
vd/delägare, 070-341 21 25

 

www.aketek.se
www.facebook.com/aketeknordicsales